perjantai 23. joulukuuta 2016

Kuukauden kirja: joulukuu

Tekijä: Gerritsen, Tess
Kirja: Joka tulella leikkii
Julkaisutiedot: Helsinki: Otava, 2016
Sivumäärä: 238
ISBN: 918-951-129-694-2



Saatavuustiedot Helmetistä täältä.











Amerikkalainen viulisti Julia Ansdell löytää antikvariaatista ostamansa nuottivihon välistä tuntemattoman säveltäjän käsin kirjoitetun kappaleen. Palattuaan kotiin hän soittaa sävellystä kotona kolmevuotiaan tyttärensä Lilyn leikkiessä. Julia on syventynyt kappaleen soittoon kun yhtäkkiä tuntee kipua reidessään, hänen tyttärensä on iskenyt lasinsirpaleen hänen reiteen. Tämä on jo toinen kerta kun tytär on muuttunut väkivaltaiseksi kappaletta kuunnellessaan. Julia on varma, että jokin valssissa on sairastuttanut hänen perheensä ja muuttanut hänen tyttärensä.

Julia ryhtyy selvittämään sävellyksen alkuperää ja matkustaa Venetsiaan ystävättärensä kanssa. Jäljet johdattavat hänen toiseen maailmansotaan ja nuoreen juutalaissäveltäjään, Lorenzo Todescoon ja hänen perheeseen, joka jäi juutalaisvainojen uhriksi. Lorenzon kirjoittama kappale kietoo Julian mukaan elämänsä seikkailuun vaarantaen oman ja muiden hengen.

Joka tulella leikkii on mukaansatempaava kirja. Siinä hypitään Julian ja Lorenzon tarinoitten välillä tavalla joka pitää mielenkiinnon yllä. Kirja loppuratkaisu on mielenkiitoinen, ennalta odottamaton.

Tess Gerritsen on itse säveltänyt Joka tulella leikkii -romaanissa esiintyvän kappaleen ”Incendio” ja sen voi kuunnella hänen omilta kotisivuiltaan.

- Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti