keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Kirja-arkun joulukuu: 2.12.2015

Halonen, Kauppinen,  Kokki: Armas aika: intohimona joulu (Schildts & Söderströms, 2015)

Ruoka on monelle se joulun kohokohta. Armas aika tuo joulupöytään klassikkojen lisäksi myös ilahduttavia uusia makuja maailmalta. Miltä kuulostaisivat perinteisen kinkun ja rosollin seurana esimerkiksi thaimaalainen papaijasalaatti tai toscanalainen tryffelikermakastike?

Ruokaohjeiden lisäksi kirja antaa vinkkejä myös koristeluun ja kattaukseen. Kirjassa joulun vietto alkaakin jo marraskuussa askarteluiden parissa. Puuhastelun lomassa voi sitten vähän napostella pienempiä herkkuja.

Entä mitä tehdään ylijäämäruoalle? Yleensä viimeistään Tapaninpäivänä jouluruoka alkaa jo vähän kyllästyttämään, mutta tässä kirjassa on oma osionsa rääppiäisille. Hienoisella muokkauksella joulun herkuista saadaan loihdittua jälleen uudenlaisia makuelämyksiä. Erityisesti vielä plussaa kirjan kauniista kuvituksesta sekä mukavista tarinoista.

Katso kirjan saatavuus HelMetistä täältä.

- Marjo Mannila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti